Tuesday, February 25, 2014

Coşmarul

Capitolul 2

Ora de fizică extrem de plictisitoare a doamnei Rebeca Foster, care este şi directoarea liceului, este pe punctul de a se termina.Ceasul enorm de pe perete arată că mai sunt 5 minute din oră.Din păcate ceasul rotund este aşsezat pe peretele din faţa elevilor sşi din spatele profesoarei.Dacă doamna Foster ar fi avut ceasul în faţa ei poate că nu ar fi început în ultimile 10 minute să citească din cartea ei extrem de groasă cu voce tare.
Melissa oftează în sinea ei şi aruncă încă o privire spre ceasul ce pare că îşi mişcă acele şi mai încet ca acum un minut.Doar câteva minute o despart de locul meu, alături de Claudiu, unul dintre cei mai drăguţi băieţi din şcoală care de câteva zile, aproximativ o săptămână se uită la ea iar acum 3 zile  a intrebat-o dacă nu vrea să stea cu el la ora de română, fiind singura oră care le este comună. Bineînţeles că tânăra a zis da.Poate din cauză că îi place de el, oarecum, sau poate ca să îi facă în ciudă Lidiei Lebron, o fiţoasă care i-a fost cea mai bună prietenă până anul trecut când fară un motiv pe care să îl ştie Melissa , aceasta a încetat să i se mai adreseze Melissei.O ignora complet aşa că tânăra  s-a gândit să facă la fel cu ea. Şi-a dat seama după cum se uită la Claudiu că îl place şi încă destul de mult, aşa că atunci când el a intrebat-o daca vrea să stea cu el, conştientă că Lidia este în spatele clasei şi aude, automat răspunsul ei pentru Claudiu a fost da.
Acum abia aşteaptă să se sune de pauză.S-a aranjat de dimineaţă şi este mai mult ca sigură că ayi poate fi ziua în care Claudiu îşi va lipi buzele de ale ei.Cu siguranţă va inventa o scuză ca să meargă amândoi într-un loc mai singuratic unde fără să o anunţe o va săruta.Cam aşa spun majoritatea fetelor că procedează iar Melissei nu îi displace deloc această tactică.Totuşi abia aşteaptă să vadă dacă zvonul este adevărat sau nu.Aruncă încă o privire la ceasul din faţa ei şi zâmbeşte cand aude.... Trrrrrr!
Ziua ei chiar a început minunat.Ajunge repede la baie şi spre norocul ei nu este nici o fată aici.Se aranjează în oglindă şi se îndreaptă spre uşă când intră 2 fete.Aceasta aşteaptă ca ele să treacă pe lângă ea, apoi iese însa înainte să inchidă uşa în urma ei aude:
-Ea e prietena lui Claudiu?Acum nu mai am nici o şansă.
Remarca fetei o face pe Melissa să zâmbească. "Bineînţeles că nu mai ai nici o şansă" îşi zice aceasta în gând şi merge spre clasa unde are ora umătoare.
Claudiu stă în uşă cu alţi băieţi zâmbind din când în când unor fete care îl salută sau mai bine ziz fliltrează cu eş.Când o vede pe Melissa le zice ceva băieţilor care pleacă zâmbind aruncând o privire spre tânără.
-Melissa!Frumoasă ca întotdeauna.Ce zici de ora de româna? Nu este cam plictisitoare?
-Nu toate orele sunt plictisitoare? întreabă aceasta zâmbind gândindu-se că într-adevăr azi e ziua când o va săruta.El râde la auzul cuvintelor ei, dupâ care spune:
-Îmi place cum gândeşti.Ce ai zice să lipsim ora asta? Nu vrei să facem ceva mai interesant?
-Cum ar fi? întreabă ea încercând din greu să îşi stăpânească fericirea.Nu vrea ca el să realizeze cât de încântată este de  propunere.
-Găsim noi ceva, spune el cu zâmbetul pe buze, luându-i o şuviţă din părul şaten deschis între degete.
-Romeo?Julieta? Nu vreţi să vă păstraţi pentru ora de română? se aude vocea unui tânăr care zâmbeşte batjocoritor privind-o în special pe Melissa.Doar aveţi grijă ca povestea voastră de dragoste să nu se termine ca a lor.
Clopoţelul sună, ceea ce îi face pe cei 2 să intre în clasă aşezându-se în aceeaşi bancă.Ceea ce nu au observat cei doi este faptul că acel băiat s-a pus în spatele lor. Melissa stă şi se gândeşte la el nereuşind să îşi dea seama  de unde îl cunoaşte.Sau poate i se pare că are ceva cunoscut? Dar ce?Vocea? Chipul?Zâmbetul? Ochii? Fără să vrea îşi întoarce capul în spate dând cu ochii de zâmbetul care este la fel ca înainte batjocoritor. "Vei păţi ceva rău" aude vocea lui însă fără a-şi mişca buzele, ceea ce este imposibil în viaţa reală după părerea Melissei şi a multor altora.Uimită şi îngrozită începe să tremure în timp ce zâmbetul lui lui devine malefic.


                                                                 Va urma

1 comment:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...