Wednesday, August 29, 2012

Viitorul

-Vreau sa te rog ceva, ii spunea el adesea celei mai bune prietene.
-Orice, ii raspundea ea cu zambetul pe buze, incantata, crezand ca in cele din urma cel mai bun prieten al ei ii va spune ce incerca de mut sa o faca.
-Stiu ca nu o sa iti placa ce am de zis si de aceea mereu evit subiectul acesta.

Ea il privea tacuta pastrandu-si zambetul ca si cum el ii spunea o poveste pentru copii, insa tanara era foarte constienta de cat de serios era cel de langa ea.Acesta, astepta ca ea sa spuna ceva dar din moment ce ea tacea si-a continuat ideea.

-Este legat de viitor. De viitorul tau, de al meu si mai ales de al nostru.

El nu o privea in ochi, de fapt privirea lui era atintita spre o pietricica de pe jos. A rostit acele cuvinte si era sigur ca ea a inteles la ce se referea iar de acum va vorbi ea. Din pacate nu a fost asa. Tanara a vrut sa ii spuna ca vorbele, viitor si nostru nu sunt menite sa fie impreauna dar pana la urma asta era doar parerea ei. La urma, urma nu ea decidea ce va face in viitor si nici nu-si dorea acest lucru.

-Ce vroiai sa ma rogi?
Pentru prima data el o priveste in ochii intrebandu-se daca oare nu a inteles mesajul pe care l-a transmis prin acele vorbe.
-Vreau sa te rog sa nu ma parasesti.Stiu ca ai putea pune putin mai multe sentimente, daca te-ai stradui dar nu vrei. Pot sa inteleg asta dar vreau sa-mi promiti ca nu o sa renunti la prietenia noastra.

-Credeam ca ti-am explicat de zeci de ori acest lucru si credeam ca deja l-ai inteles. Nu eu decid ce voi face in viitor si nu eu decid ce fel de oameni imi vor aparea in cale. Pot doar sa fac ceva ca ei sa ramane in viata mea sau sa plece. Doar atat, pentru ca...

-Nu ! Poti sa iti decizi singura viitorul dar nu vrei. Recunoaste!
-Bine.Recunosc ca nu vreau sa imi aleg singura viitorul pentru ca stiu ca as da-o in bara iar tu stii foarte bine acest lucru.

-Da, dar... incearca el sa mai spuna ceva insa adevarul este ca nu mai avea ce sa zica. Ea era hotarata si stia si el ca e mai bine alegerea ei, aceea de a lasa totul in mainile Altcuiva. Indiferent de cum era drumul vietii ei, poate plin cu pietre mari si mici, la capat avea sa fie mult soare, daca nu cumva se razgandea pe drum dar cunoscand-o, stia ca prietena lui va face tot ce poate ca sa nu schimbe aceasta hotarare, ce era cea mai buna din viata ei.

16 comments:

  1. Interesanta postarea :) E intr-adevar o alegere buna, insa daca stii cum ai vrea sa arate viitorul tau poti sa ajuti si tu soarta putin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte bine ai zis: daca stii
      :d

      Delete
    2. De aia m-am exprimat asa, pentru ca sunt multi care nu stiu ce vor de la viitor :D

      Delete
  2. In mare parte viitorul depinde de noi si de alegerile noastre,dar cred ca sunt si alte cauze care ne definesc viitorul si noi nu putem controla asta..

    ReplyDelete
  3. Eu sunt de parere ca viitorul ti-l poti face si tu cu mainile tale ,insa nu poti sti ce iti apare in cale.Foarte frumoasa postarea! >:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-adevar se poate si asa dar eu una nu stiu cum as vrea sa arate viitorul meu:))
      multumesc:x

      Delete
  4. Replies
    1. Ai dreptate, contribuie mult si prezentul.

      Delete
  5. Eu consider ca destinul este deja stabilit, dar are mai multe carari...pe care le alegi singur

    ReplyDelete

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...